Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Tällä viikolla on nettilehdissä ollut paljon Viisasta Naista "elähdyttävää". Suurin riemu nousi erään naistenlehden otsikoista, joissa yllytettiin heittämään rintsikat roviolle, noin suunnilleen. Liivittömyyttä ylistettiin, nyt saa nännit näkyä ja maitorauhaset hytkyä ja vaikka mitä. 
Vai saako? Siis kaikkien muiden, näkyä katselemaan joutuvien mielestä? 
Sinänsähän sen valinnan tekee jokainen ihan itse, näyttää rehellisesti mitä on tarjolla, samoin ottaa mahdollisen palautteen vastaan. Mutta mutta... kun kuviin laitetaan jotain AA-A kupin kokoluokkaa olevia rintoja, niin todellisuushan on aivan toinen. Siis se, mikä sieltä paidan alta/läpi suurimmalla osalla pullottaa. Viisas Nainen ainakin jatkaa omien utareidensa liiveihin kahlitsemista vanhaan malliin. Eiväthän ne mihinkään napaan saakka ilmankaan roikkuisi, mutta silti. Joku roti ja kohteliaisuutta kanssaihmisiä kohtaan olla pitää.

Tissejään on vilautellut ja itkenyt myös jokunen tositeeveetähtönen. Suuresti surullista, jos nipinnapin parikymppisenä on pakko jonkun poikaystävän kutaleen takia mennä silikonit otattamaan. Viisas Nainen on omista muodoistaan aina sanonut reippaasti, että nää nyt on tämmöset, ja jos ei kelpaa, niin voi voi sentään
Nuorempana tietysti vienommalla sekä epävarmemmalla äänellä, vanhemmiten reippaammin. 
Ja mitä luulette, onko kukaan koskaan kehdannut valittaa? 

Miehistä sen sijaan on sekä valitettu, että itketty lehtien palstoilla runsaasti. Eroja tulee tasaiseen tahtiin. Uusista miehistä haaveillaan, vaatimuslistojen kanssa tai ilman. Samalla kun pyyhitään vielä eron kyyneleitä, kuunnellaan kuinka särkynyt sydän rinnassa sirpaleitaan helisee. 
Valitettavasti parisuhdetta ei voi käydä ostamassa kalenteriin merkittynä päivänä kaupan hyllystä. Se tulee vastaan, kun on tullakseen. Elämä opettaa mitkä asiat siinä toisessa ihmisessä nousevat tärkeimmiksi, mistä aiemmista kriteereistään pystyy joustamaan. Raitista, rehellistä, liikunnallista jne miestä verrattiin yksisarvisen kaltaiseen harvinaisuuteen. Ehkä siinä onkin selitys heikolle syntyvyydelle: raskaan tason bileprinsseistä tai kaljalaatikon kahvaan kiinni kasvaneista harvemmin saa haaveidensa prinssiä. Jännämiehet ovat kyllä mitä parhain valinta huvikäyttöön ja muille näyttöön, mutta arkea niiden kanssa on hankala elää - ennenkuin ihan itse tahtovat liitonsa pysäyttää.

Tänä vuonna vauhdista napattavasta vappuheilastakaan on melko turhaa haaveilla. Kaikki perinteiset riennot on peruttu. Netin tarjonnasta paha sanoa, kun ei ole kokemusta. 
Onneksi Viisaalla Naisella on hyvä sohva, paljon lukemista ja laiska perusluonne - semmoinen yhtälö suojelee turhalta tuskailulta tehokkaasti. Ja ainahan voi kuitenkin muistella sekä haaveilla. 
Olkoonkin, että nyt taas riittäisi, kunhan Mies taas viikon päästä olisi ongelmitta kotiutunut "karanteeniviikoilleen".

Joka tapauksessa: viettäkää vappu vaurioitumatta! Ja jos menette puiston pusikoihin pyöriskelemään, muistakaan villahousut. 
Ne suojaavat peppuanne muultakin kuin vain virtsatietulehdukselta. Tai ainakin toivoa sopii. 
Välttäkää myös lehtilaatikoita. Viisaalla Naiselle oli muinoin työtoveri, joka piipahti vappuhulinoissaan lehtilaatikossa - ja 9 kuukauden kuluttua synnytysosastolla.

KUVA: Oslo - Viisaan Naisen suosikkikaupunkeja