muutettu.jpg

Kuvan mahdollinen sisältö: puu, kasvi, taivas, silta, ulkoilma, luonto ja vesi

Koti on monelle ja monesti turvapaikka pahaa maailmaa vastaan. Tänä keväänä sen on pitänyt olla sitä entistä enemmän, ja entistä useammalle.
Erohakemusten määrän lisääntymisestä päätellen kaikki ei aina kuitenkaan mene kohdilleen. Ei, vaikka millaisen vaivan näkisi kotia rakentaessaan.
Toisaalta kotona voi tuntea olevansa vaikka pelkästään toisen ihmisen seurassa. Osoite on aina vain osoite, ellei se tunnu kodilta.

Auton kesärenkaat piti kaivaa alle torpan tallista. Tiedättekö sen tunteen, kun kaikki on täysin tuttua, ja kuitenkin samalla jo vieraaksi muuttunutta? Se tunne Viisaan Naisen aina valtaa entiseen kotiinsa saapuessa.
Ja joka kerran pois lähtiessä mielen valtaa ihmetys. Miten jostain, johon kuvitteli kasvaneensa kiinni, voikin äkkiä irrottautua niin kivutta?
Sitä muistaa hyvät hetket, kaiken vaivan jota näki huoneet mieleisekseen laittaessaan. Kuinka lapsi kasvoi vauvasta aikuiseksi näissä neliöissä, tällä pihalla, lensi tiehensä saatuaan siipensä kyllin kantaviksi.

Onneksi muistaa myös kirkkaasti sen, miltä oma lähteminen tuntui.
Oikealta, oi nin oikealta.

Näinä aikoina, erojen lisääntyessä, kannattaa miettiä hetki ennenkuin alkaa syyllistää, arvostella tai kauhistella kenenkään toisen eropäätöstä. Ne harvoin syntyvät hetkessä. Pinnan alla on monesti muhinut jonkinlaista pahaa oloa jo kauan.
Monesti kannattaisi lähteä jopa paljon aiemmin. Jäämättä roikkumaan empimiseen, uskaltamiseen ja epävarmuuteen.
Näin tehden se toinen saisi vielä mahdollisuuden löytää jotain parempaa, suurempaa ja itselleen sopivampaa.
Mahdollisuuden tulla onnelliseksi.

PS. KUVIEN TALLENTAMINEN VUODATUKSEN KAUTTA, SAATI NIIDEN LIITTÄMINEN, TUOTTAA AINA ONGELMIA. ELLEIVÄT NE HEITÄ YLÖSALAISIN TALLENNA-VAIHEESSA, NIIN SITTEN JÄÄVÄT POIS KOKONAAN