87175267_10207559988115567_8832120066880

Kokoontumiset on kielletty, vierailut jätettävä väliin. Monta perinnettä menee uusiksi Pääsiäisen osalta.
Tämä kevät ei meitä helpolla päästä. Eikä varmaan kesäkään.
Kaikki on rakennettava uusiksi. Monessakin mielessä.

Ehkä on parasta vain olla hetki hiljaa. Vetää henkeä nämä muutama vapaapäivä, arjen jaksaa sitten ehkä taas paremmin.
Lehdissä kirjoitetaan paljon perheiden ja parisuhteiden ongelmista, kun elämä onkin pakkopysäytetty ja pyyhitty kalenteri tyhjäksi. Vähemmän puhutaan siitä, miten hermot hiljalleen kiristyvät myös työyhteisöissä. Pelko nostaa esiin ihmisistä odottamattoman vahvoja reaktioita.
Valitettavasti Viisas Nainen on saanut näistä ryöpsähdyksistä osansa. Kuten esimerkiksi kuullut, että nyt olisi yhteisen hyvän vuoksi syytä luopua parisuhteesta vaikka kahdeksi vuodeksi - Miehen ei ole luvallista ulkomailta Suomeen saapua, ja tartuttaa Viisasta Naista - joka aivan ehdottomasti sekä varmasti näin ollen tartuttaa työtoverinsa (ne satunnaisesti tapaamansa varsinkin).

Purkaus oli sen verran raju, että se sai Viisaan Naisen käämit kärvähtämään. Pomo tosin suhtautui ymmärtäväisesti ilmoitukseen, ettei kenenkään muun pelko aiheuta - saati oikeuta - Viisaan Naisen pakkoselibaattia.
Mies nimittäin lensi Pääsiäiseksi Suomeen. Toki tiukennetuin rajatarkastuksin, mutta kuitenkin.
Ja kentältä taksilla Valtion piikkiin kotiovelle asti, koska julkisen liikenteen käyttö kiellettiin vasta työmatkan aikana.

Tällä hetkellä tuntuu täsmälleen yhdentekevältä kuinka paljon joku paheksuu.
Näiden seinien sisällä nimittäin nautitaan nyt karanteenin tuomasta rauhasta, levosta ja kaikesta kahdestaan tehtävästä mukavasta täysin rinnoin.

Mutta noin yleisesti ottaen: muistakaa kohti Kyöpelinvuorta iltasella lähteissänne, että jos otat, et lennä!
 

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, hattu ja ulkoilma