Kuvan mahdollinen sisältö: kahvikuppi, sisätila ja ruoka

Sopuisimmassakin suhteessa saadaan välillä vääntöä aikaan. Nyt kun yhteinen aika vietetään yhä tiiviimmin neljän seinän sisällä eli kotona, niin mistäpä muualta ne vääntämisen aiheetkaan löytyisivät, ellei sieltä.

Kuten tunnettua Viisas Nainen ja Mies muuttivat yhteen varsin nopeasti. Parikymmentä vuotta ensin haikaillaan puolin sekä toisin, koskaan ei vaan käy, ja se kuuluisa seuraava elämä tuntuu olevan ainoa mahdollinen. Tiedättehän lähtöasetelman. Ja kun sitten ykskaks näyttääkin siltä, että NYT, se on siinä. Ei muuta kuin saman katon alle kipinkapin. Ehtiihän ne seurustelukuviot hoitaa siinä arjen aloittelun sivussa - kätevästi näkee todellisuuden.

No, homma on toiminut tyrmäävän hyvin. On luovittu kompromisseja ongelmitta. Etsitty kokonaan uusia tapoja toimia, jos totutut poikkeavat liiaksi toisistaan. Kuin suoraan kiiltäväpintaisten naistenlehtien sydämin koristellusta parisuhdehaastattelusta, jossa ylistetään uuden, kypsän ihmissuhteen autuutta oi että minä tämänkin onnen vielä elämältä sain tyyliin.
Joustoa on löytynyt joka suuntaan, ei ole irvistellä tarvinnut. 

Paitsi pöytäliinan kohdalla. Siinä Mies ei periksi anna milliäkään.

Siitä huolimatta keittiössä on pöytäliinaa käytetty. Tietenkin. Silloin kun Viisas Nainen on yksin, ja silloin, kun Miehen vanhemmat ensimmäistä kertaa kyläilivät tässä uudessa kodissa. Silloin laitettiin pöytään paremmat kupitkin, eikä mitkään Ikean mukit. Vanhemmat sukupolvet arvostavat tämmöistä, se kuuluu asiaan, perustelin.
Mistä taas puolestaan Mies suorastaan riemastui. 
-Ai pöytäliina pelastaa kaikelta? Vaikka muuten olisi kaikki miten sattuu, niin ei huolta, liina vaan sileäksi ja kupit kilisemään! Ihan niinkuin armeijan taikaviitta: se niskaan vaan, olet suojassa vaikka ydinsaasteelta! Koti on onnellinen kunhan on pöytäliina, sillä saa anteeksi mustat silmätkinkö, mitä? Hahahaa! 

Näin ollen tehtiin vakaa päätös jatkaa hyväksi havaitulla linjalla. Sillä liinattomalla.
Joskin miehelle esitin oheisen kuvaparin valaisevan esimerkin pöytäliinan taikavoimasta: ylemmässä kuvassa, tuossa päivityksen yläreunassa heti aluksi on leivontapäivän tuotos, eikö näytäkin kivalta noin katettuna? 
Ja sitten olis kulta niinku hei tää todellisuus.... ilman pöytäliinaa -versio...

Kuvan mahdollinen sisältö: jälkiruoka, ruoka ja sisätila