20200412_100258.jpg

Paljon on Pääsiäisen vapailla pohdittu nyt sitä, kuka tässä omassa kuviossa se Suurin Vaara eli todennäköisin koronan mahdollinen tartuttaja mahtaa loppujen lopuksi ollakaan.
Mieshän määrättiin ulkomailta palaavana 2 viikon kotikaranteeniin. Varmuuden vuoksi. Eli josko sieltä tauti tulla tömähtää pintaan. Vaikka suhtaudumme toki ja tietenkin asiaan vakavasti, homman epäloogisuus tunkee sitkeästi pintaan. Nääs Mies työskentelee koronavapaalla alueella, on tekemisissä melko rajoitetun pienen ihmismäärän kanssa, ja lentää Suomeen yksityiskoneella näiden samojen muutaman harvan seurassa.
Mutta ei, karanteenissa on syytä olla, kunnes taas lähtee. Ja missä muualla sitä ihminen olisi kuin kotonaan?

Tässä tapauksessa se koti on yhteinen Viisaan Naisen kanssa. Koska Mies ei ole karanteenissa todetun tautialtistuksen takia Viisas Nainen saa aivan vapaasti kipitellä missä lystää. samoin on töihin mentävä - sinne, missä joutuu tekemisiin huomattavan suuren ihmismäärän kanssa. Välillä kontakti voi nopeasti muuttua hyvinkin läheiseksi, mutta suojaamattomaksi.
Työtoverin mielestä selvä peli. Viisas Nainen on takuulla saanut tartunnan Mieheltä, ja levittää juuri nimenomaan sitä pöpöä työmaalla muihin. Näiltä työn puitteissa kohdatuilta se ei voi tarttua - ainoastaan Mieheltä.

Sama työtoveri puolestaan elää perheensä parissa kuten ennenkin. Käy ruokaostoksilla isossa automarketissa, antaa muiden perheenjäsenten viipotella vapaasti omilla teillään. Plus tietysti kohtaa työkseen muita ihmisiä.
Mutta ei, jos korona iskee, niin Viisaan Naisen Mies sen on tuonut. Viisas Nainen on Suuri Rikollinen. Niin suuri, että ainoastaan Mies siitä ohi menee.
Kyllä ehdottomasti olisi nyt yhteisen edun vuoksi syytä Miehen jäädä vieraille maille pysyvästi. Lusikat jakoon ja eroamaan. Yhteisen edun vuoksi on uhrattava vaikka parisuhteensa.
-Paitsi tietysti työtoverin, joka saa tarrautua perheensä tuomaan turvaan entistä tiukemmin näinä vaikeina aikoina. Nyt eletään kriisikautta, jossa puolison arvo nousee. Käsi kädessä läpi kiirastulen, onhan luvattu yhdessä kestää niin myötä-, kuin vastoinkäymiset.
.

Kuvan mahdollinen sisältö: lintu ja ruoka

Pelko on aseista järein. Jos sille antaa vallan, se himmentää kaiken järjen.
Jälki voi olla lopulta pahempaa kuin se pahin, jota pelkäämme.
Maailma ei voi pysähtyä, meitä kaikkia ei voi eristää pieniin yhden hengen lokeroihin viikoiksi. Järjen käyttö on yhä sallittua. Asioihin kannattaa suhtautua niiden vaatimalla vakavuudella sekä huolellisuudella, mutta samalla kannattaa jatkaa hengittämistä. Keskittyä nauttimaan siitä, mitä on tässä ja nyt.
Viisas Nainen ei todellakaan aio luopua Miehestä vain työtoverin pelkotilojen takia. Mikä yhteen on solmittu, se yhteensolmittuna yhä pidetään.

KUVAT: Sormus Iloinen Vaskiseppä, Tampere
            Pääsiäiskoristeet "yhteensolmittujen" koti