Kuvan mahdollinen sisältö: kasvi ja ruoka

Viisaan Naisen loma vetelee viimeisiään. Sen, ja Miehen karanteenin kanssa elämä on erilaista, käpertyneempää. Maailman pois ympäriltä sulkevaa. Onneksi hyvältä tuntuvasti.
Varsinkin, kun kyse on vain muiden ihmisten välttelystä - ei suinkaan siitä, etteikö kotoaan mihinkään saisi mennä.

Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka

Ja menty on. Päivittäin. Metsissä ei ole tungosta ollut, aurinko jaksanut pysytellä taivaalla. Eli kävelty on, eikä edes turhaan: korvasieniä löytyy, kuivuudesta huolimatta. Mies onneksi viihtyy keittiössä hellan ääressä, joten Äitienpäivän lounas sekä päivällinen ovat ykköslaatua: korvasienikastiketta perunamuusilla, artisokkakeittoa tuoreilla yrteillä.
Ei siis syytä valittaa. Ei todellakaan.

 

Kuvan mahdollinen sisältö: kasvi, ruoka, ulkoilma ja luonto

Monelle äidille ja monen äidin lapsille, plus lapsenlapsille, tämä vuosi tuntuu entistä pahemmalta tapaamisrajoitusten takia. Yhteiset kokoontumiset kuuluvat kiellettyjen listalle.
Kaikkien äitiyskään ei ole pelkästään onnellista. Saati kaikkien äitien lapsena oleminen. Elämä on siinä asiassa aivan yhtä monenkirjava kuin monessa muussa kohtaa.

Kevät on kuitenkin täällä, ja siitä kannattaa nauttia.

Kuvan mahdollinen sisältö: kukka, kasvi, luonto ja ulkoilma

Samoin kannattaa nyt nauttia parisuhteestaan. Tai niin Viisas Nainen ainakin tekee. Maailman mullistukset, elämän epävarmuus ja hämärän peitossa uinuva tulevaisuus nostavat pakosta esiin toisen ihmisen tärkeyden. Uskokaa pois, näistä kahdesta karanteeniviikosta nautitaan taas täysillä.
Ellei peräti rakasteta kuin viimeistä päivää.