100939218_10208003102633153_212053562302

Ravintoloita ollaan avaamassa taas, pitkän tauon jälkeen.
Pitkä on tauko ollut niinikään monella ns pariutumismarkkinoillakin, ja kesä luo tunnetusti lisää paineita - enimmäkseen kevytmielisempään paritteluun. Puskissa puhistaan kohta entistä suuremmalla innolla.

Mikäs siinä, kunhan molemmat osapuolet ovat asiasta samaa mieltä.
Valitettavasti aina eivät ole. Ja silloin kyseessä voi olla rikos, joka jättää pahimmillaan elinikäiset henkiset arvet.

Mutta, mutta... Viisas Nainen kävi Valokuvaajan kanssa tekemässä pienet vähemmän viralliset vintagekuvaukset kuherteluun mitä otollisimmassa puistossa ja sen laitamilla. Samalla pohdiskeltiin näitä asioita, ovathan koulujen päättäjäiset tunnetusti juhlinta-aikaa. Nyt ensimmäistä kertaa kapakoihin sekä terassien humalluttavaan humuun pääsevät myös tuoreet 18-vuotiaat.
Ja kun lähdetään, lähdetään kunnolla irrottelemaan. Pistetään päälle parasta ja näyttävintä - mikä surullisen usein on mahdollisimman pientä ja paljastavaa.

No okei, noin miljoona kertaa on kerrottu, että naisen EI on aina EI. Miehen tulee se ymmärtää, ollaan kuinka kalkkiviivoilla menossa tahansa.
Viisaan Naisen vankalla kokemuksella aiheesta siinä yliarvioidaan miehen kyvykkyys itsehillintään pahasti.
Viinaa päässä, kiihko veressä = aivot narikassa. Niin se vain valitettavasti menee, ja miten mies voi siinä tilassa ymmärtää, että ensin annetaan ymmärtää, ja sitten ei enää ykskaks ymmärretäkään antaa?
Tässä kohtaa jokaisen on hyvä katsoa peiliin. Muistaa kuinka on parempi ajatella mitä tekee, mitkä riskit tahtoo ottaa.

P1090005.jpg

Mitenkään tosiaankaan väheksymättä vakavaa aihetta herää kuitenkin kysymys siitä, missä kulkee ahdistelun raja. Siis sellaisen ahdistelun, johon tulee suhtautua vakavasti, ja josta kannattaa tehdä ilmoitus viranomaisille.
Selkeä käsiksi käyminen on tietenkin sellainen.
Mutta jos joku nyt siellä terassilla tai taksijonossa vähän hipaisee, saati heittelee ehdotuksia, niin eikö voisi vain antaa olla?
Viranomaisilla on vakavampiakin rikoksia tutkittavana kuin jonkun humalaisen ääliön huutelut, tai pikku neidin minimekon peittämän takamuksen läpsäisy.
Viisaan Naisen nuoruudessa naiset olivat kai jotenkin rankempaa tekoa, kun osasivat hoidella kyseiset urpot ihan itse, heti siinä tapahtumahetkellä?
Ja jos ei saa yhtään enää ehdotella, niin miten se pariutuminenkaan onnistuu? Aletaanko jakaa suostumuskaavakkeita kaikille kapakasta yhdessä lähteville ja nettiin ladataan oma, tallennettava versio, jossa ruksitaan kaikki mikä käy ja kaikki mikä ei käy?
Ja varsinkin onko ehkäisy kunnossa. Eli suomeksi sanottuna onko kumitilanne kunnossa, katumispillereiden ostoon sopiva apteekki katsottuna.

No, tätä toista kuvauksissa esiintynyttä ronskia tätiä tuskin kukaan edes hätyyttelisi, joten annetaan aiheen olla.

Kuvan mahdollinen sisältö: ainakin yksi henkilö, ihmiset seisovat, puu ja ulkoilma

Muistakaa nyt kuitenkin vapauden villiinnyttäminäkin korona. Se on yhä täällä, keskuudessamme.
Vaikka et itse sairastuisi vakavasti tai ollenkaan, saatat tietämättäsi ja tahtomattasi tartuttaa jonkun muun. Hyvinkin läheisen.
Tätä seikkaa Viisas Nainen ja Valokuvaajakin joutuivat pohtimaan. Entä jos minä.... entäs jos sinä....
Kun kumpikaan ei voi varmaksi sanoa mitään.
Toisaalta näinä aikoina puhumisen tärkeys korostuu. Kaikissa ihmissuhteissa.
Jaettu taakka on aina kevyempi kantaa.