P1060733.jpg

Maailma alkaa laajentua, matkustusrajoitukset höllentyä. Monen kesälomasuunnitelmat pysyvät silti kotimaan rajojen sisällä, mikä ei ole yhtään huono vaihtoehto.

Toisaalta monelta kaikki menot on pyyhitty pois kalenterista, haaveet haudattu. Pankkitili näyttää tyhjää, töistäkään ei tietoa. Suunnittele siinä sitten mitään. Kaipaisi sielu kuinka Radissonin kaltaista ravintoa tai ei.

P1060692.jpg

Mutta mikäli mainoksia on uskominen, nyt voi kokea melko kohtuulliseen hintaan ainutlaatuisen elämyksen: hiljaisen Helsingin. Jopa -40 % hotellihinnoin. Viisas Nainen muistaa kirkkaasti miten eksoottiselta liikenteestä tyhjät kadut vaikuttivat, eivät tunkeilleet turistit eivätkä helsinkiläiset missään. Sai käveleskellä aivan rauhassa keskustassakin.

P1060678.jpg

Onko sitten pakko päästä mihinkään, juhannuksenakaan, se on ihmisestä kiinni.
-Tai töistä.
Pitkissä vapaissa ihaninta on kiireettömyys. Se, ettei tartte, jos ei tahdo eikä jaksa. Tänä vuonna jaksamiset ovatkin melko vähissä. Lepo tulee tarpeeseen.

Muuttuva maailmantilanne toi omat muutoksensa myös Miehen työmatkoihin. Ja tuo varmaan vielä pitkään. Olkoonkin, että parin vuoden mittaiseksi suunniteltu komennus saattaa kutistua paljon lyhyemmäksi.
No, elämästä on nautittava yhteinen päivä kerrallaan.

Menette mihin menette, olette missä olette, muistakaa pari tärkeää asiaa:
Lihaa kannattaa paistaa vain syötäväksi, itseään ei ole tervettä paahtaa punaiseksi ja pökertyneeksi.
Viina on viisasten juoma, ja tekee tavallisesta tyhmääkin tyhmemmän. Plus pilaa reilummin juotuna muilta bileet.
Veneessä ei nousta seisomaan, eikä varsinkaan sepalus auki - ihan sillä kotijärvellä tai joellakin on sen lisäksi syytä käyttää pelastusliivejä.
Älä mene uimaan, jos olet siinä lajissa yhtä mestari kuin Viisas Nainen. Hukkuneita ei kaipaa muu kuin iltapäivälehtien lööppien laatija.