P1090257.jpg

Jokseenkin jokainen meistä tuntee sanonnan rumat ne vaatteilla koreilee. Meihin on iskostettu luterilainen synkeys, jossa kaikki kaunis on turhuutta, ellei peräti paheellisuutta.
Viisaat Naiset viittasivat piutpaut moiselle lähtiessään eilen pienelle päivän mittaiselle kesäretkelle kolmeen naiseen. Korona tai ei, lomasta on nautittava. Edes sillä tavalla pienesti, pienellä porukalla. Varovaisesti, suuria turistirysiä vältellen. Jo ennalta sovittiin pukeutumiskoodi: vanhanaikaisiin kohteisiin pukeudutaan vanhanaikaisesti kukkamekkoihin, hattuja unohtamatta. Hienot naiset eivät paahda itseään korpuiksi biitsillä, vaan suojautuvat auringolta.

P1090293.jpg

Päivä oli hieno! Suorastaan loistava.
Myös ajatuksia herättävä. Varsinkin sekä kasvokkain, että somessa saadun palautteen osalta.

Kun kukkamekoissa retken päätteeksi poikettiin vielä syömässä kotimaisemissa eräässä pienemmässä turistipyydyksessä jäätiin naistenhuoneen peilin eteen ottamaan viimeiset selfiet, niin vessankopista ulos tuleva vanhempi naishenkilö suorastaan jähmettyi. Katsoi ensin meitä, ja sitten omaa, pikkuisen kulahtaneisiin pyöräilytrikoisiin ja XL-kokoiseen t-paitaan puettua olemustaan. Lopulta puuskahti oi miten te olette kauniita! Kukkamekot ja kaikki! Miksei me naiset useammin pukeuduta noin kauniisti? Miksi me ollaan yleensä tämmöisiä? MIKÄ MEITÄ VAIVAA?

Somessa joku Valokuvaajan tuttu heitti, että varmaan teitä tuijotettiin. Toinen ylisti, kuinka kuvissa on asennetta ja tyyliä.

Viisas Nainen puolestaan jäi miettimään miksi ja milloin kukkamekoista on tullut ihmetyksen aihe. Vai käyttäjien iästäkö se johtui, osittain ainakin?
Onko jonkun mielestä jotenkin hävettävää, ellei peräti paheksuttavaa, vielä ns mummoiässä pukeutua "kevytmielisesti"? Kuuluuko vaatteilla koreilu muka vain nuorille?

Viisaan Naisen nuoruudessa suurin osa ravintoloista oli vielä tanssiravintoloita. Niihin naiset menivät aina hameissa, miehillä oli kauluspaidat ja suorat housut. Iltaan satsattiin sekä panostettiin. Ei poikettu suoraan kadulta farkuissa ja t-paidoissa. Haluttiin näyttää komeilta sekä kauniilta, ei näyttää kaikkea kuitenkaan koskaan.
Meissä oli Tyyliä.
Joskus sitä aikaa suorastaan kaipaa.

Onneksi on jo niin vanha ja paatunut, etteivät ihmisten mielipiteet vaikuta pukeutumiseen. Kesäretkelle voi laittaa kukkamekon, jos siltä tuntuu. Tai olla laittamatta. Ihan miten vaan.
Nainen on aina oikean ikäinen, ihan mihin vain - ja ihmisellä on juuri niin hauskaa, kuin itse itselleen tekee.