Kuvan mahdollinen sisältö: taivas, pilvi ja ulkoilma

Kotimaan matkailun huipuissa on ongelmansa. Jos jotain paikkaa oikein mediassa sekä matkaoppaissa ylistetään, sen suosio kohoaa liian korkeaksi. Kun ei kerran päästä näkemään Suuren Maailman suuria ihmeitä, niin suunnataan sitten bongaamaan kotimaan top ten -listaan rukseja.

Saariston Rengastiellä nähtiin tänä kesänä miten siinä käy. Lautat ruuhkautuivat, jonotusta kesti tuntikausia. 
Aivan liian monelle jäi koko reissusta mieleen pelkkää armotonta vitutusta. Valitettavasti. Rengastiehän nimittäin on väljempinä aikoina, riittävän väljällä aikataululla läpi ajeltuna hieno, unohtumaton elämys. Viisaan Naisen mielestä ainakin.
Samaan pakettiin kyllä tulisi paketoitua ehdottomasti aamiainen Hamburger Börsin salissa, sen vinosti viettävän vanhan puulattian, korkeiden ikkunoiden ja aamiaispöytien tunnelma on toista kuin muovisten ketjuhotellien.

Ylipäätään jos matkoille kotimaassa suuntaa miksei tekisi sitä ikimuistoisesti? 
Mitä jos unohtaisi kaikki iltapäivälehtien top 10 listat ja ketjuhotellien viikonlopputarjoukset, ja poimisi omalle listalle spesiaalipaikkoja? Varsinkin historiafanille kartanomiljöön tyyppisiä majoitusvaihtoehtoja löytyy paljon, puhumattakaan maatilamatkailusta. 
Kaikkein parasta tietysti olisi, jos voisi pysytellä muista ihmisistä riittävän kaukana: tartuntaetäisyyden päässä. -Vaan kuten kaikki tiedämme, omaan yksityiskäyttöön on harvalla mahdollisuus mitään julkista paikkaa hankkia. Raha asettaa ikävästi rajat kaikelle lomailulle, vaikka mielikuvitusta riittäisi muille jakaa.

Mitä hittoa sitä sitten saa, voi ja pystyy puuhaamaan sillä vähällä jäljellä olevalla lomalla? 
Viisas Nainen suosittelee lähimatkailua! Heittäydy turistiksi kotiseudulla, tai naapurikaupungissa. Käy kerrankin koluamassa kaikki ne paikat, joita muille suositellaan, mutta jotka aina olet vilahtanut ohi - tai joita et ole tiennyt olevan olemassakaan. Pelkkä kävelyretki vieraassa pientalokorttelissa tarjoaa ahaa-elämyksiä, seikkailla voi lähimetsässä (kunhan muistaa, että kaikessa retkeilyssä tärkeintä ovat kunnon eväät).

Viisas Nainen koki ahaa-elämyksiä eilen ihan omilla kotikulmilla, bongasi pullean, harmaakarvaisen herra Pikku Karhun uudessa kodissaan, pääskysen poikaset lähikaupan räystään alla, ja koki rajatonta raivoa tietotekniikan takia. -Sillä onko kirosanaa sen kauheampaa kuin PÄIVITYS. 
Aina hukkuu koneelta jotain, aina on jotain mikä ei enää toimi, ja aina vituttaa ihan yhtä paljon se, mitä keskeneräistä paskaa nörtit laskevatkaan käsistään tavallisten kansalaisten kiusaksi. 
Tämän uskaltaa sanoa hyvällä mielellä, sillä eilinen keskustelu tietotekniikkaa työkseen käyttävien Hra Pikku Karhun ottovanhempien kanssa sisälsi runsaasti samoja mielipiteitä aiheesta. Jokaisella oli omakohtaista kokemusta siitä, miten inkvisiittorit olisivat hihkuneet riemusta nähdessään nykymenon työpaikoilla. Siis sen raivon, turhautumisen ja masennuksen pikku burn outteineen kun ohjelmat jatkuvasti kaatuvat, päivitykset hukkaavat tärkeitä osioita, aikataulut paukkuvat, nörttien puhelinapua saa pelkästään jostain hinkuintiasta englanniksi tai saksaksi, mistään ei tule mitään - ja nukkumaan käydessäsi tiedät kaiken alkavan seuraavana päivänä, tai viimeistään seuraavan päivityksen jälkeen taas alusta...