20200629_201507.jpg

Naiseus on puhuttanut viime aikoina kovasti kansaa. Ensin muuan armeijan harmaita käyttävä piispa julisti kuinka naisten tehtävä on pysyä kotona ja lisääntyä, maailma menee ns perseelleen tällä tyylillä. Synnissä ryvötään, seksiä harrastetaan ihan vaan huvin vuoksi, hyi olkoon!
Ihmisellä on oikeus mielipiteeseensä. Vaarallisia niistä tulee, kun ne esittäjänsä virallisen aseman takia yhdistetään johonkin instanssiin. Eli ne ovat vaarassa tulla käsitetyiksi koko tuon instanssin mielipiteiksi.
Toisaalta onko tässä enää mitään uutta? Kaikkihan me lienemme kuulleet vähintään sataan kertaan, miten nykyaika romuttaa pyhän avioliiton merkityksen. Minkä pappi vihkipuheessaan yhdistää, sen maistraatti puolen vuoden harkinta-ajalla erottaa.

Ihmisellä on kuitenkin oltava oikeus myös muuttaa mielipidettään. Onko suurempaa tyhmyyttä kärvistellä epäonnistuneessa liitossa jopa mielenterveytensä menettämisen uhalla, kuin älytä erota elääkseen parempaa elämää?

No, sitten nousi kohu pyllybiksuista. Helteiden myötä rannat täyttyivät pakaroitaan paljastelevista naisista. Viisas Nainen ajatteli ensin, että ihan sama, jos joku haluaa keikistellä naru persvaossa pitkin biitsiä, niin omapa on asiansa.
Mutta ei, tuoreimpana nousi äläkkä kehorauhasta. Juurikin näiden narubikinien ansiosta. Eli suunnilleen se sama vanha paasaus, mitä mee too -liikkeen syntyessä. Lyhyestihän se menee niin, että nainen kuin nainen saa kuljeskella miten vähissä vaatteissa vaan, mutta miehet eivät saa vahingossakaan vilkaista - eivät ainakaan ne kaljamahaiset vanhat äijät, hyi olkoon! Ainoastaan nuorten, komeiden ja rikkaiden huomio on sallittua. Tietenkin.
Ja mitä voimaannuttavaa pakaroidensa esittelyssä on? Viisas Nainen voimaantuu kyllä ihan erilaisista asioista kuin siitä, että esittelee paljasta pintaansa kaikelle kansalle mahdollisimman suuressa määrin.

Asia on vaikea. Piti siis konsultoida vanhempaa sukupolvea Viisaista Naisista. Mielipide tuli vahvana sekä vakaana. Jos ihmisen maailma on kutistunut omaan itseen, niin kyllähän siinä muu hämärtyy - kehorauhaa paljaalle pinnalleen huutava ei tule ajatelleeksi, että pyllistelyillään ja paljasteluillaan vie rauhan niiltä, joita miellyttäisi peitetympi keho.
No, onneksi on aina mahdollisuus katsoa toisaalle.
Tai tehdä kuten Viisas Nainen: voi mennä rannalle viileämmällä sekä tuulisemmalla ilmalla. Ei nimittäin tällä viikolla paljon ihmisiä ollut aurinkoa ottamassa.

P1090389.jpg