57325_1223732611212_2594589_o.jpg?_nc_ca

Moni meistä kaipaa näinä hämärän aikoina kauas pois, aurinkoisille rannoille. Ei kannattaisi. Kotimaan rannat ovat juuri nyt vaikuttavimmillaan, kuten esimerkiksi autio Yyteri vaatteet päältä repivän tuulisena päivänä. Loputtomasti vaahtopäisiä laineita, millä hetkellä tahansa syliin putoavan alhaalla kulkevat mustan pulleat myrskypilvet. 
Siinä on unohtumaton elämys. Tunnelmaltaan näihin aikoihin täydellisen sopiva. 

Miehen vapaat kuluvat loppuun aina liian pian. Ja aina se lähtö nostattaa samat ajatukset: maailmassa muuttuu nyt kaikki hirvittävällä nopeudella, korona väijyy jokaisen olkapään takana varjoissa. Syö sisältäpäin kaikkia meitä korvien välistä, ketä enemmän, ketä vähemmän. "Jotkut päivät on kultaa, ja kiveä muut". 

 

P1100026.jpg

 

Viisasta Naista on kyllä syönyt korvien välistä moni muukin asia. Ne jopa löyhästi linkittyvät toisiinsa.
Nimittäin yhä edelleen se Sanna Marinin ilman paitaa poseeraus, Roope Salmisen tuomio ja suojaikärajan alentaminen 12 ikävuoteen. 

Sanna Marin konkretisoi sen, kuinka paljon julkisuusarvoa on nuoren, kauniin naisen paljaalla pinnalla. Luolamiesajoilta periytyneet sukupuolimallit eivät katoa. Biologia pitää huolta lisääntymisestä hormoneita herättelemällä. Vaikka nuorten ihmisten haluttomuus lisääntyy, joillakin homma vielä pelaa.
Roopellakin pelasi. 
Kun on itse päässyt näin korkeaan ikään, on ehtinyt kokea kaikenlaista. Muuttunut inhorealistiksi. 
Tästä näkökulmasta jaksaa vain hymähtää. Siis kun vedetään parin vuorokauden koomakännit, ja painutaan samaan punkkaan päiväunille, niin vot. Eihän edes tapahtunut mitään, sillai niinkun oikeesti, tiedättehän. Ja miksi näissä ei koskaan edes ohuesti sivuta naisen vastuuta itsestään? Miehen siis pitää aina ja kaikkialla hallita sekä hillitä itsensä, naisen ei? Nainen saa toimia kuinka tyhmästi tahansa, mies ei? Älkää naurattako.
Kuin myös vetoa siitä, että kohta neitokaisen nimi sopivasti "vuotaa" julki, mainoksena jollekin projektille. 
Jos Roope olisi ollut lähiöpubin persaukinen putkimies, oikeuteen tuskin olisi menty. Kumpikaan osapuolikaan ei enää edes mustaisi koko asiaa.

Suojaikäraja seksin suhteen on tähän saakka ollut 16 vuotta. Muistelkaapa itse itseänne murrosiässä. Maltoitteko tosiaan odottaa niin kauan? Viisas Nainen ei ainakaan malttanut - eikä alkanut henkilöllisyystodistustaan tulevalle, onneksi itseään vanhemmalle poikaystävälleen esittelemään. Onneksi siksi, että ikä tuo järkeä ja vastuuntuntoa kaikkiin asioihin.
12-vuotiaat ovat vielä lapsia, mutta jo 16-vuotiaissa erot korostuvat. Toiset sen ikäiset ovat kauan joutuneet huolehtimaan itse itsestään, toiset eivät kykene siihen myöhemminkään. Miksi hitossa siis tuijotettaisiin tiukasti jotain tiettyä päivämäärää? Eli eilen ei käynyt, tänään saatte tehdä mitä lystäätte, pitäkää vaikka orgiat. Ja erkki ei käy, mutta pertti finninaamaisena naapurin moposällinä kyllä. 

Jos jokainen säilyttäisi jonkinlaisen järjen päässään virkavalta voisi keskittyä todellisiin, vakaviin rikoksiin. Nyt vinkaistaan jokaisesta sanasta ja katseesta ja pyllylle pubissa taputuksesta - sitä varmemmin, mitä enemmän tahdotaan julkisuutta omalle somebeibinaamalle. Raiskauksiin ja hyväksikäyttöön suhtauduttaisiin toisin, elleivät ne hukkuisi tähän turhan sähläyksen massaan.
Miten ihmeessä me vanhemmat ikäluokat olemme pystyneet ihan itse ja reaaliajassa hoitelemaan pikkuhäiriköt? Miksi me emme joutuneet terapiaan heti, jos juhlinta vähän lipsahti? Oliko elämänhallinta kokonaisuudessaan paremmin hanskassa, pää kasassa ja jalat maassa? Ovatko nykyiset naiset ihan avuttomia livenä, ja osaavat vain itkeä somessa sovinistisikamiehiä?
Kysynpä vaan. Taas kerran.

ERKKI-ENON EKOLOGISET OPETUKSET - OSA 6. 

Ähisten Janne polki pyörää käyntiin. Jawa oli oikestaan laitettu jo talvehtimaan, mutta Erkki oli soittanut illalla. Pyytänyt pientä palvelusta. Sillä oli niskoillaan siskontyttönsä Helsingistä, joku ekohippeilyyn hurahtanut kettutyttö. Sellainen, jolle pitäisi näyttää vähän todellista maalaiselämää.
-Hillan pitäisi päästä käymään kaupalla, se tarttee sellaisia naistenjuttuja, tiedäthän. Aattelin, että jos käyttäisit pyörän sivuvaunussa. Ajaisit Ilvesvaaran ohi metsäautotietä, sen pidemmän reitin kautta. Tytölle ei kannata kertoa kuinka lähellä sivistystä ollaan. Juhola jo kävi hevosen kanssa, siinä kesäteatterityylissään. Meinaan vaan, tiedät millä linjalla mennään.

Oikeastaan olisi ollut muutakin tekemistä, mutta Janne tunsi uteliaisuutta. Kylillä näki harvoin uusia kasvoja, saati tyttöjä. Ja tyttö Hilla vielä tosiaan oli. Surkean pieni rääpäle, tosin naamastaan ihan nätti jopa tuijottaessaan järkyttyneenä Jawan sivuvaunua. Pienen neuvottelun jälkeen se suostui kuitenkin laittamaan kypärän päähänsä, ja sujahtamaan lullaan. Varmuuden vuoksi Janne piti alkumatkasta vauhdin matalana, käänsi kaasua reilummin vasta Ilvesvaaralle johtavalla sorapätkällä naureskellen äsken käytyä keskustelua.
Sitkeästi pikkumimmi väitti Jawan pakokaasusaasteillaan pilaavan ilmakehän. No, aika sinistä se savu tietty oli, kauan kylmillään seisoneesta koneesta. Vaan olipahan nopeasti napsauttanut suunsa tiukaksi viivaksi kiinni, kun hän oli viattomasti kysynyt eikö 60-luvun alussa valmistettu moottoripyörä sentään ollut ekologisempi kuin joku vasta tehtaalta ulos rullannut Tesla: kummankin tekemiseen oli tarvittu tehdasta, vaan Tesla tuskin kestäisi 60 vuotta, sitä ei voisi korjata kotona, ja jollainhan sähkö piti tuottaa. Jos Jawa muutaman vaivaisen litran bensaa veikin, niin tuskinpa autotehtaan työläisetkään kävellen töihin kulkivat. Siis niitä luonnonmetallivarantoja tuhlaavia tesloja väkertämään.

Lopulta oltiin kyläkaupalla. Luultavasti Erkki oli soittanut sinnekin, koska Miettiskä seisoi kassakoneen takana ruutuesiliinassa, lenkki niskan takana, ja huivi päässä. Niitä vaatteita se käytti yleensä vain kesäisin, turisteja varten. Ja kyllä vaan, nurkkajakkaroilla istui vähän liian sopivasti pari 50-luvun metsureilta näyttävää papparaista ruksimassa totokuponkejaan. Koko kylä tässä taisi olla mukana. Eikä siinä mitään, Hillan ilmeiden vaihtelua seurasi ihan huvikseen silmien siirtyessä hyllystä toiseen. Taisi kunnon sekatavarakauppa olla jotain muuta kuin isot kaupunkimarketit, heh. 
Vasta tavoittaessaan Miettiskän katseen Janne tajusi siirtyä pihalle. Niin tosiaan, eihän hän tiennyt mitä naisten juttuja Hilla tarvitsi. Tyttöä varmaan nolottaisi, jos hän siinä vieressä toljottaisi terveyssidepaketteja sun muita.

Ulos menemiseen oli kyllä toinen syy. Jawan sivuvaunuun sovittautuessaan Hilla huomasi lullan lattialla lojuvan haulikkokotelon. Siitä olikin saatu kipakka keskustelu aikaiseksi, siitäkin. Janne oli uumoillut matkalla ehkä kohdille sattuvan jonkun pulskan linnun posautettavaksi pataan, ja tyttö huutanut kurkku suorana, miten hirveitä murhaajia kaikki maalaiset tuntuivat olevan! Ei ihme, kun viattomia susiakin vainottiin. 
Puheet raadelluista lampaista ja kannan koon säännöstelystä menivät kuuroille korville. Vaan kohtahan tuo kotimatkalla nähtäisiin miten mielipide muuttuisi tosipaikan tullen. Juhola saisi kyllä nyt ulkoiluttaa koiralaumaansa. Ehtisi hyvin ajaa Ilvesvaaralle, ja päästää hurtat autosta synkimmän metsäpätkän laitamilla. Vastahan se oli kehunut opettaneensa ne niin hyvin tienaamaan ruokansa, että taas oli talveksi pyydetty johonkin elokuvaan näyttelemään susilaumaa.