syyskuu%20020.jpg

No niin, taas on saatu uutta esimerkkiä ihmisen tyhmyydestä. Elokapina nostatti Viisaan Naisen verenpaineet kerrasta. 
Mitä helvettiä näiden päissä liikkuu? Kannabishöyryjäkö? 
Ja jos liikenne tukitaan, kipitetään puiston puolelta jatkuvasti takaisin pistämään perse katuun, niin päätäkö silittää pitäisi? 
Ehei, Viisaan Naisen sympatiat ovat täysin poliisin puolella. Vielä kun joku saisi taivutettua rautalangasta mikä ero on kaasulla, ja pippurisumutteella - jota väristä päätellen käytettiin. 

Ympäristönsuojelu ja ekologisuus, puhumattakaan maapallon pelastamisesta, ovat tärkeitä asioita. Herää vain kysymys kuinka moni näistä koronasta välittämättä kokoontuneista kakaroista tietää siitä yhtään mitään? Siis noin niinkuin todellisuudessa. Ruokahan tulee kaupasta! Parempi syödä jostain maapallon toiselta puolelta roudattua soijaa, kuin suomalaista silakkaa tai ruisleipää. 
Perunakin varmaan ihan vanhanaikaista, ja siinähän saattaa kärsiä matoparka, kun maata myllätään!

IMG_20201003_125850.jpg

Kädetkin likaantuu, ja saattaa selkää särkeä peltopäivän jälkeen. Ihan itse pitäisi osata kuoriakin. 

Saati, että haettaisiin sieniä metsästä. 

IMG_20200918_104905.jpg

Viisaat Naiset ovat syntyneet, kasvaneet ja kaupungeista takaisin maalle karanneet. Siis ne harvat, jotka sinne ovat erehtyneet menemään. Kaikki kunnia entiselle Helsingille, varsinkin Kalliolle: murheellista, miten sekin onnistuttiin pilaamaan. 

Maalla kasvaminen juurruttaa ihmiseen vankan realismin siitä, mistä ruoka tulee, ja mitä sen eteen on tehtävä. Viisaat Naiset ampuvat hirviä, jäniksiä, ja hanhiakin heti, jahka vikisevät viherpiipertäjät laitetaan ruotuun, ja viisaammat saavat ne uskomaan, että valkoposkihanhia voi syödä - jos kerran erityisluvalla saa taivaaltakin tiputtaa. Ruokaa ei heitetä haaskuun, opetettiin jo muinoin. Nyt annetaan vain kirvestä raiskaaja-ankoille aitauksessa, pistetään kesäkanat pataan.

Tässä klaanissa osataan lypsää lehmiä, salvata porsaita, pistää vilja peltoon ja puida se sieltä pois. Tiedetään millaista on myllyssä, miten leivotaan leipää. Lämpö ei tule torppaan itsestään, vaan sen eteen on raadettu rankametsässä harvennushakkuissa, sirkkelöity ja pinottu ja kirveellä pilkottu. Pohrustettu lumipyryssä sekä pakkasessa puuliiterille hakemaan ne halot sieltä uuniin. Pidetty sisälämpötila pakosta alhaisena. Ulkohuussia käytettiin jo ennenkuin kukaan tiesi kompostoinnista mitään, ei läträtty turhaan vedellä, kun ulkosauna lämpeni korkeintaan kaksi kertaa viikossa. Pihan siistinä pitämiseen riitti viikate. Vaatteet pestiin pulsaattorikoneella, ja kierrätettiin, kunnes kuluivat puhki. Sen jälkeen ne leikattiin matonkuteiksi, paukutettiin raitaa lattian peitoksi. 

Ja niin edelleen. 
Juuri sitä ekologista, ympäristöä säästävää elämää siis. 
Mitä jollain kiinalaisessa muovitakissa kadulla istumisessa on sellaista, joka moista edistäisi? Lähtekää mieluummin helvaseen sieltä kivikaupungeista, ja alkakaa elää sitä maapalloa vähemmän rasittavaa elämää! Tulee se sossun raha töiden pakoilusta keskelle korpeakin. 

Jahka Viisas Nainen tästä vähän jäähtyy, saatatte saada uuden jatkokertomuksen. Tarinan siitä, kuinka ekohippi-Hilda pääsee maalle Erkki-enon luokse kokemaan oikein kunnon ekologista elämää. Kaikkine herkkuineen. 
Nyt ei ehdi. On säilöttävä viikonlopun sienisaalis, tutkittava kuinka onnistui viimeisistä omenista sekä puolukoista keitetty hillo. 
Kas kun täällä Kehä III ulkopuolella ruokansa joutuu hankkimaan ihan itse hei!