P1100148%20%283%29.jpg

Sean Conneryn mukana menee hautaan kokonainen ajanjakso - kuin myös se ainoa, oikea särmikäs James Bond.
-Minkä kunniaksi Viisas Nainen pukeutui nyt pyhänä pikkuisen paremmin, tyyliin sopivasti. 
Sillä ketäpä meistä keski-iän ylittäneistä James Bond -elokuvien tarjoilema maailma ei olisi jollain tavalla koskettanut. Agentti 007 eli arjestamme täysin poikkeavaa luksuselämää, siemaili shamppanjaa ylellisissä sviiteissä tai kasinosaleissa, joista emme muuten olisi mitään tienneet, kellisti naisen kuin naisen ja aina kauniin sellaisen. Me maalaisjuntit opimme mikä on Aston Martin urheiluauto, smokki, shamppanjapullon korkin poksahdus, sekä muistamme takuulla lopun ikäämme kuinka se martini piti valmistaa: sekoitettuna, ei ravistettuna.
Viisaan Naisen on kyllä pakko tunnustaa, ettei kyseisen drinkin ihanuus ole koskaan selvinnyt... Ehkä makuaisti on liian maalainen...

Mutta siis, Sean Conneryn James Bondissa todella oli puoleensavetävää särmää, suuren maailman Tyyliä - vaikkakin psykiatrian mukaan James varmaan edustaisi psykopaattinarsistia, osin traumatisoitunutta sellaista. 

20170722_145544.jpg

Kahvihuoneen gallupin kohdistin tänään tarkoituksella miespuoleisiin työtovereihin. Sean Conneryn ohi pyyhkäisi vain Daniel Graig - ja alkuperäinen Batman vähemmän elastisissa sukkahousuissaan, sekä vatsa pikkuisen pömppönä. Lepakkomies se vasta jotain oli pienten poikien silmissä!
Naisethan näissä kaikissa leffoissa ovat lähinnä koristeina, joten näinä tasa-arvon aikoina Viisas Nainen ylensi itse itsensä agentiksi 010.

P1100147%20%282%29.jpg

Suomessa suuremman surun aiheutti ehkä kuitenkin tieto viimeisen Mannerheim-ristin ritarin Tuomas Gerdtin kuolemasta, kuin ritariksi lyödystä Sir Sean Connerysta. Me olemme isänmaallista väkeä, tai ainakin kiitettävän iso osa meistä.
Toisaalta identiteettimme suomalaisina on melko hauras historian mittapuusta katsoen. Ruotsin kuningaskunnan ja Venäjän keisarikunnan välinen raja kulki pitkään Kymijoessa - ja eivätkö vain syntyneetkin isovanhempamme Suomen Suurruhtinaskuntaan? Näin ollen ei kannata ihmetellä Viisaan Naisen ehkä slaavilaisuuteen viittaavan aatelisia piirteitä. Sieltä tullaan. 

Erkki-enon ekologiset opetukset taas puolestaan tulevat, kunhan Erkki-eno ja Hilla sinne majavanpesälle ehtivät (olkapäätä on nyt valitettavasti pakko vähän varjella kaikkialla ja kaikelta, että se töissä kestäisi ja antaisi yöt nukkua edes jotenkin)