IMG_20211114_140453.jpg

Tänä vuonna Isänpäivästä tuli erilainen kuin koskaan ennen. Ainakin yhdessä perheessä: kun isä laskettiin perjantaina uurnassa hautaan, makasi poika teho-osastolla. 

Poika, eli Mies makaa siellä edelleen. Tilannetta kuvaa tuo kuva hyvin: kaikenlaisia sävyjä mustasta kirkkaaseen. 
Sitä taivalta tarvotaan hetki kerrallaan, joten jätetään niiden tunnelmien ruotiminen myöhempään. En ole joutunut yksin, ilman tukea olemaan. Puhutaan sen sijaan käytännön asioiden hoitamisen vaikeudesta, koska ne voivat valitettavasti vielä joskus koskettaa teitä, tai läheisiänne. Varoitettu on paremmin varustettu, paitsi rakkaudessa, sanotaan.

Poliisi ei ole edelleenkään ottanut yhteyttä. Eikä sinnekään ole saatu yhteyttä, eipä silti. Syytä olisi, sillä jos auto on hinattu jonnekin kaupungin varikolle, se kasvattaa siellä laskua pahimmillaan muutaman kympin päivässä. Hakisimme siis mielellään sen pois - kunhan tietäisimme mistä, ja milloin sekä miten passaisi Pyhälle Byrokratialle. 
Eli tehtailkaa niitä Avoimia asianajovaltakirjoja huomenna töissä kokonainen nippu, ja yksi erikseen polisiasioita varten. 

Jos tässä nyt käy niin, että auto jää johonkin kasvattamaan laskua asian seistessä poliisin pöydällä loputtomiin, voitte olla varmoja, että vien ongelman eteenpäin Eduskuntaa myöten. Laskusta ei nimittäin pelastu edes hylkäämällä autoa varikolle - silloin se huutokaupataan, ja erotus laskutetaan edelleen sinulta. Varmaan korkojen kanssa. 
Pääkaupunkiseudulla asuvan tuttavani mielestä poliisipiiriasian olisi voinut tarkistaa kartasta. Siis minä olisin voinut. Kyllähän nyt KAIKKI tietävät, että Helsinki, Vantaa ja Espoo kuuluvat eri poliisipiireihin! (Paitsi siis se puhelimeen vastannut poliisi siellä pääkaupunkiseudulla....) Jep, ja mistähän olisin edes tarkkaa onnettomuuspaikkaa tiennyt, ellei poliisi olisi twiitannut siitä iltapäivälehden nettiversiossa? Nytkin meni arvaillen olisiko se mahdollisesti tämä juttu tässä...

Muistin taas kerran miksi tahdoin muuttaa pois Helsingistä. Kehä III sisäpuolella aivot surkastuvat.

Mutta joo, onhan se kiva, kun poliisilla on aikaa edes twiittailla. Ja katsokaa hei huomenna töissä kaikki poliisipiirien rajat, varmaan ne jostain netistä löytyvät. Kuin myös aina ennen reissuun lähtöä pysytelkää kartalla millä alueella ajatte tai läheisenne menee. 

Huomenna lähden taistelemaan työterveydestä lisää sairaslomaa. Unet jäävät edelleen muutaman tunnin pätkiksi, ja niitäkin on vain muutama. Vanha selkävaivakin heräsi henkiin shokkitärinöissä. Nyt ei siis ehkä ole vallan hyvä ajatus näin räjähdysherkällä päällä lähteä kuuntelemaan kenenkään vikinöitä jostain pikkuasioista. 
Siinä voi nimittäin herkästi kertoa ihan rehellisesti mitä mieltä on, ja siitä seuraavaa sirkusta Pomoni ei ansaitse.