P1080136.jpg

Nyt on kuulkaa pakko avautua. Nyt ei voi pidätellä.
Aina, kun hetken verran luulee maailmassa olevan jotain järkeä tipautetaan tylysti takaisin todellisuuteen moisesta harhasta. 

Muistatteko, kun avauduin siitä, kuinka Mies ei saanut erityiskorvattavista lääkkeistään erityiskorvauksia apteekissa, vaan kaikki piti maksaa? Tänään aiheesta repesi uusi riemu. Suorastaan kattoon tunnelman nostava.
Kela nimittäin lähetti kirjeen, jossa Miestä vaadittiin tekemään "Ilmoitus muutosta Suomeen". Myös Migriin, eli Maahanmuuttovirastoon tulisi olla yhteydessä sen selvittämiseksi edellyttääkö Suomessa oleskelu oleskelulupaa. 

Vähänkö oltiin öööö, siis mitä?! Kas kun Mies ei ole koskaan muuttanut pois Suomesta, niin miten tänne nyt voi muuttaa silti takaisin??

Nähtävästi yli vuoden takainen ulkomaankomennus on sotkenut pakan pahasti. Tosin silloinkin verot maksettiin ihan kotimaahan, eikä vaihdettu osoitetta viikoksikaan. Liian vaikeaa Kelalle?

Herää kysymys mihin tarvitaan kalliita väestörekisteriohjelmia sun muita, elleivät valtion instanssit yhtään tämän paremmin pysty niitä käyttämään. Enää kuulkaa puuttuu se, että pitäisi hengissä ja Suomessa olonsa todistaa virkatodistuksella: sellaisen saamiseenhan menee monta kuukautta, kiitos uudistettujen, hienojen tietojärjestelmien. 

Vaan ei pelkoa päivän järjettömyyksien tähän jäämisestä! Töissähän Isot Pomot keksivät aina jotain todella fiksua. 
Tänään ehdoteltiin josko alkaisin hoidella toisen konttorin asioita, jo olemassa olevien omieni lisäksi siis. 
Periaatteessa olin ihan suostuvainen. Mikäs siinä, teen mitä ehdin - tosin ne kolme uutta laajaa tietojärjestelmää ovat täysin vieraita, edes nimiä ole koskaan kuullut. Ja tarpeelliset ohjelmatkin varmaan pitäisi saada - mikä tunnetusti saattaa kestää nörttien kanssa todella kauan, eli vuoden vaihteen lomituksiin tuskin taivun. 
Mitä ehdottaa Suuri Pomo? Kysyy voisiko perehdytyksen hoitaa Teamsilla. 
Jotenkin minä siinä vaiheessa saatoin pikkuisen revetä... 

Sen sijaan motoristitoverien pohdinnat ja vertailut robotti-imureista saivat minut vain pyörittelemään päätäni. Ellei jollain 500 eurolla saa kuin kännykällä säädeltävän, wifin vaatiman ufon lattioilleen pyörimään, niin eikö kannattaisi palkata siivooja sillä rahalla? Aika monta kertaa imuroisi, nurkatkin jopa. 
Kaiketi joillakin on ylimääräistä rahaa, ja loputon into räpeltää kännykkää, yötä päivää. 

Tiedättekö, nyt heitän ilmoille ennustuksen! 
Saatan tulevana yönä nähdä unta, jossa Ison Pomon ja Kelan tädin/sedän lattioilla touhuaa yli-innokas pikku ufoimuri. Siellä se pörrää iloisesti menemään, yli kissan oksennusten, koiran ripulikakkojen ja kas vain, eikös kaatunut vahingossa isännän konjakkilasi ja emännän iltaliköörin loputkin siihen parkettilattialle, voi voi sentään! Ihan kivaa aamua sitten vaan, on se hienoa kun on tuo robotti-imuri nukkuessamme siivonnut koko kodin. 

Vaaranpohjalle, Mustansuon ojan laavulle palataan vasta, jahka olen ehtinyt palautua. (Puhkumista, ähkimistä ja kiivasta kiroilua).