20211229_170023.jpg

Aina vuoden nilkuttaessa kohti loppuaan ja uuden kurkistellessa verhojen takana tuloillaan ihmisillä on tapana katsoa mielessään sekä eteenpäin, että taakse. Millainen kulunut vuosi lopulta olikaan? Täyttikö se toiveet, vaiko vain sisuskalut sapenkarvaalla pettymyksellä? 
Ja se tulevaisuus... Kautta aikain se, jos mikä, on ihmistä kiinnostanut. On turvauduttu, ja turvaudutaan valitettavasti yhä, kuinka ohuisiin oljenkorsiin tahansa pienen vihjeen toivossa. Oi ennustaja, kerro kerro, ken on maassa kaunehin, ken komein, rikkain ja kohta rakkain! 

Todellisuus on kuitenkin tunnetusti tyly, sen voi jokainen vähänkin pidempään elänyt kertoa kokemuksen suomalla syvällä rintaäänellä. Välillä tulee porkkanaa, perään keppiä. Tai päinvastaisessa järjestyksessä. Lehdet täyttyvät ns julkkujen suurista rakkauksista, ja erosimme ystävinä tiedotuksista. Jokunen väriläiskä taattuun tapaan soutaa sekä huopaa. 

Meillä on Miehen kanssa pientä erimielisyyttä Kaarinan ja miehen, tuon salaperäisen Tuomas Haukkalan, suhteen jatkosta. Niinpä annetaan asian olla, jatketaan kukin tahoillaimme pohdintaa siitä kuinka usein unelmat osoittautuvat pettymyksiksi, ja miten tuon pettymyksen voisi välttää. Varo mitä toivot, toiveesi saattaa toteutua sanoi joku viisas muinoin. 
Yhteisymmärrystä Vaaranpohjan elämästä odotellessa tarjoilen kurkistuksen tulevaan: sillä kuten tiedätte, valettava tina on nykyisin ongelmajätettä, ja suurin osa meistä nukkuu keskiyöllä, mikäli III Maailmansotaa muistuttavalta paukkeelta pystyy. Joku metsästää karannutta koiraa, toinen siivoaa pelästyneen ripulikakkoja, ja varsin montaa kaduttaa aamulla kun tuli korkattua. Netissä naputellaan muutamat avioerohakemukset huipennuksena keskitalven suurelle juhlakaudelle. 


VUOSIHOROSKOOPPI JOKAISELLE HOROSKOOPPIMERKILLE

Tammikuu 
Tunnet olosi pitkien pyhien jälkeen turpeaksi. Sohva kutsuu ulkoilua enemmän, mutta ota urheasti itseäsi niskasta kiinni, pistä pipo päähän ja lähde seikkailulle lumiseen luontoon! Se tarjoaa takuuvarmoja yllätyksiä, saatat löytää jopa romantiikkaa päivystyspoliklinikalta nyrjähtänyttä nilkkaa, murtunutta rannetta tai ihan vaan rasvaisesta ruuasta posahtavaa sappirakkoa hoidattaessasi. Parhaimmilla kouristaa haimaa tulossa oleva pankreatiitti. Parisuhteissa koetaan uusia haasteita A-Klinikan oven sulkeutuessa puolison perässä. 

Helmikuu
Lisääntyvä valo paistaa läpi joulusta ja alkuvuoden laskuista ohentuneesta pankkitilistäsi. Valitettavasti se paljastaa myös kotisi siivottomuuden, lääpityt kaapinovet, pölykerrokset ja kutistuneiden vaatteiden nuhruisuuden. Käännä ankeus voitoksesi! Mitä tehokkaammin siivoat, sen tehokkaamman jumpan saat samalla - ja mikä parasta, erittäin pienellä rahalla. Sitä paitsi, koronarajoitukset etätyösuosituksineen eivät ole vielä poistuneet: mihin edes tarvitsisit siistejä vaatteita? Ne, jotka eivät pääse etätöihin saavat yleensä kevätkarderoobin työnantajan puolesta. Huomiovärit ovat muotia joka kaudella. 

Maaliskuu
Pakkanen panee edelleen, osaa meistä myös jopa joku toinen ihmisolio. Monen mielen valtaa paniikki: kohta ei voi enää piiloutua muodottomaan jätesäkkitoppatakkiin, eikä naamioida kauheaa kuontaloa päähineen alle. Onneksi alkuvuoden erakkoelämä on lihottanut tiliäsi sen verran, että pystyt suuntaamaan kampaajalle/parturiin. Seuraamasi sometilit pursuavat ylienergistä rinne-elämää sun muuta, mutta ole huoleti! Aina joku huolimaton kakara unohtaa pulkkansa tai liukurinsa johonkin, eivätkä ne parkkipaikan reunan aurauskasat ole vielä sulaneet. Ihan vaan siitä sopivassa hämärässä, isän vanhoissa pilkkihaalareissa pikkuisen tärähtänyttä taidekuvaa kavereille, jotka jo vihjailevat masennuslääkkeistä ja terapiasta. Kyllä tää tästä hei! 

Huhtikuu
Kevätkö muka väritöntä, ankeaa aikaa? Päinvastoin! Katso peiliin: harmaa iho, keltaiset hampaat, punaiset silmät. Eikö riitä? No, aina voi vetää luomelle lilaa, ja tummat silmänaluset ovat toivottavasti yhä muotia. Puolessa välissä kuukautta avautuvat ensimmäiset terassit vähintään naapurin takapihalle. Pääsiäisen aikoihin kannattaa erityisesti sinkkujen olla tarkkana. Jos jahtaa liian paksussa mämmissä tipuja saattaa herätä noita-akan vierestä. Naisten puolestaan on suotavaa harkita kahdesti onko tarvetta iloisesti puskasta puskaan pomppivalle pääsiäiskanille, vaiko eikö, jos sellainen tupsahtaa jostain innoissaan kurkistelemaan kohti koloasi. 

Toukokuu
Alat alistua todellisuuden, eli peilikuvasi edessä. Vielä voi kietoutua tuulisina päivinä takkiin, ja Vappuna sekä Äitienpäivänä nyt kumminkin perinteisesti mättää räntää taikka rakeita. Jos skumpan kaatelu rinnuksille ei innosta, eikä sitä rullaatirullaatia laulavaa ystäväporukkaakaan ole piknikille, käännä tilanne eduksesi, ole LUOVA. Näytä suuntaa terveempään elämään. Laavuilta saa yleensä hienoja kuvia, varsinkin sellaisilta joilla on lintutorni. Ainakaan siellä ei kukaan örvellä kännissä, vaan saat rauhaa ja lepoa. Sitä paitsi kuinka monella edes on ylioppilaslakkia tai enää töitä? Yhä harvempi sukulaislapsikaan valmistuu yhtään mihinkään, vaan keskeyttää opintonsa. Ehkä jopa omasi teki näin?

Kesäkuu
Helluntaiheilan metsästykseen älä suotta käytä kallista aikaasi. Kyllä niitä sieltä tulee nykynopeudella kiertoon ympäri vuoden. Sitä paitsi jos jäät ilman saat viettää juhannuksen juuri haluamallasi tavalla. Esim. matonpesupaikoille mahtuu aattoiltana erinomaisen hyvin, mikäli sää sallii. Lomalaisellehan se ei koskaan osu täysin kohdilleen, on joko liian kylmää, tai liian kuumaa siihen, mitä ehkä suunnittelit tekeväsi. Kesämökin tms lomapaikan omistavien on oltava varuillaan heti kuun ensimmäisestä päivästä alkaen. Uskomattoman usein nurkkiin yrittää tunkea mökkilokkeja, eli kutsumattomia vieraita. Näitä ei kenenkään pidä suvaita! Ennalta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty: tylysti vaan takaisin tien päälle maha kurnien, jos yhtään siltä tuntuu. Kiltteydestä ei tässä pelissä palkita, ja kirkkaimman kruunun saavat suorasanaisimmat. 

Seuraavat 6 kuukautta tarjoilemme myöhemmin. Kunhan nyt ensin kirjoitatte nämäkin muistiin kalenteriin, ja huokailette sitten aikanaan kuinka täydellisesti horoskooppinne osuikaan kohdilleen!