P1070793.jpg

Kuva: Asuntomessut Koria 

Puolustusvoimilta pyydetään nyt apua rokotustalkoisiin, tartuntajäljitykseen sun muuhun. Siis kun tähän asti kelpoisuusvaatimukset ovat olleet vähintään lähihoitajatasoa, niin nytkö käy mikä vain varusmies?
Varusmiesliitto puolestaan osoittaa sormella reserviläisiä: vetäkää sieltä apua. Hui, hälytetäänkö kohta Mieskin riviin? Ja lapseni isä, joka aina kehui olleensa ns lääkintäraukin aikaan varsin näppärä paitsi rokottamisessa, niin myös senkan ottamisessa? Tällä ideologialla saataisiin kyllä päivystyksen jonot lyhenemään vauhdilla, kun lääkintämiehet tikkailisivat pienimmät haavat, mittailisivat verenpaineet jne. 


Eikö hei kuitenkin järkevämpää olisi ensin siirtää osastonsihteereitä sun muita terveydenhoitopuolen ihmisiä rokotusten kirjaamishommiin? 

Yksi näistä asioista paljon tietävä on joka tapauksessa poissa, evp everstiluutnantti Topi Uosukainen. Vaikka Topia lehdissä kutsutaan enimmäkseen puhemiesvaimonsa Riitan puolisoksi, teki hän pitkän työuransa rajalla, Rajakoulun apulaisjohtajana Immolassa. Kuinka helposti ihminen määritelläänkään vain yhden asian kautta, kuten tässä!

No, Mies nyt onneksi on määritelty vihdoin taas suomalaiseksi Kelan tiedostoissa. Sairaspäivärahaakin maksetaan - tosin siitä verotetaan 40 %, yllätys, yllätys. Edes palkkaveroprosenttia ei voida suoraan soveltaa, vaan uusi prosentti on anottava verottajalta. Pyhä Byrokratia teettää monta turhaa, järjetöntä hommaa näin maalaisjärjellä ajatellen. Hienoista tietojärjestelmistä ei tunnu olevan hyötyä sen vertaa, että virastot keskenään hyödyntäisivät niitä. 
Lääkekorvauksia sentään päästään nyt hakemaan takautuvasti. 

Tällä viikolla kävi ilmi sairaanhoitopiirissämme olevan näitä tuskailuja avustamaan terveyssosiaalityöntekijä - josta ei kyllä missään kohtaa vihjaistu puolella sanallakaan. Olisi kaiketi kuulunut tuo tieto välittää nimenomaan sen kotiutusosaston nyrpeän, niskojaan nakkelevan neitokaisen, jota omahoitajaksi kutsuttiin. Pisti narskuttelemaan hampaita kiukusta. Kuinkahan moni jää vaille itselleen kuuluvia etuuksia juuri tämän tiedon pimittämisen takia? 

Aika moni näyttää näinä aikoina pakenevan talvea lämpimämpään. Matkustaminen on mahdollista taas, jee! CNN listasi omat matkakohdesuosituksensa, ja löytyihän sieltä pari helmeä: Oslo ja Lahti! Napolille vain tuhahdan, Milanon jälkeen ei Italiaan enää, kiitos. 

Vaaranpohjan pitäjän jätämme nyt joksikin aikaa. Siellä hanget kasvakoot, ja huvetkoot kaikessa rauhassa. Palataan sitten, kun jäät lähtevät Jänönkäpäläjärvestä, Natalia tekee vauvan synnyttämällä Kaarlosta isän, ja hei, Juholan kartanossahan odotetaan myös Kaisa-tyttären myötä uutta sivuperillistä! Mennään sinne taas aurinkoisina kevätpäivinä, kirsikkapuiden nuppujen paisuessa kukkamereksi Tuomas Haukkalan ja Kaarinan päiden päällä - sillä edellytyksellä tietysti, että etäsuhteen ja muodostumassa olevan uusperheen ongelmat saadaan selätettyä. Käykö näin, jokainen voi kehitellä mieleisensä version asiasta. 
Sillä dadaa! Seuraavaksi alkaa uusi, ties mihin meidät vielä vievä kansainvälisempi ja kierompi, kaikki koronarajoitukset sun muut pienet sivuseikat joustavasti lievällä fiktiolla sivuuttava jatkokertomuksemme 
PINKKI LENTOLAUKKU 
Keep on line, sanoisi englantilainen.