P1100416.jpg

Alunperin blogia kirjoittivat keski-iän iloisesti ylittäneet, elämää monelta kantilta nähneet sisarukset. He, joilla on mielipide kaikesta. Ja tietenkin se ainoa oikea.
Nykyisin päivityksiä tekee enimmäkseen Viisas Nainen, sisaruksista nuorempi, mutta ei todellakaan silti enää nuori.

Viisaalla Naisella on takanaan reilusti elettyä elämää, ja kokemuksen syvään rintaääneen varaa. Menossa on 30 vuotta kestäneen vaiheikkaan kakkosliiton jälkeen uusi, pari vuotta vanha avoliitto itseä nuoremman, maailmalla töitä tekevän miehen kanssa. Oma torppa on samassa rytinässä vaihtunut kaupungin vuokrarivariin.

CV:sta löytyy myös runsain mitoin kokemusta kaikenlaisista työpaikoista, koulutuksista ja ammattinimikkeistä - ei siis sellaista osiota silläkään rintamalla, josta ei sanomaan pääsisi.

Nykyinen elämä täyttyy vähemmän varmasta työstä, joka suuntaan rönsyilevistä sivuprojekteista, rakkaudesta kaikkeen vanhaan, vähemmän virallisista vintagekuvauksista, museoajoneuvoikäisistä moottoripyöristä, jenkkiautoista, aikuisesta lapsesta harrastuksineen  - ja taakse jääneestä pitkästä urasta kioskikirjallisuuden kruunaamattomana perintöprinsessana. 
Muutenkin loistava ja loistokas tulevaisuus on enemmän takana, kuin enää edessä. 

Keittiö on miesten valtakuntaa, täältä on siis turha Viisaan Naisen leivonta- tai ruokareseptejä etsiskellä. Käsityötunneista jäi kouluajoilta melkein yhtä paljon painajaisia kuin liikuntasalin tamburiinin paukkeesta, eli vain välttämättömät tuunaukset tehdään. Kierrätys sekä kirpputorit ovat muotitrendien shoppailua tutumpia. Joskus elämässä kuitenkin on myös luksusta: jos reissuun lähdetään, tehdään se(kin) kunnolla. Ollaan 5 tähden hotellissa, tai päiväretkellä laavulle. Kaikkea kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti.

Viisaiden Naisten klaanissa naiset ovat aina oikean ikäisiä, tehty enemmän käyttöön kuin näyttöön, ja joka paikassa juuri omalla paikallaan. On kyse sitten piikkikoroista, turvasaappaista, metsästyksestä, metsätöistä, puutarhan hoidosta tai mistä tahansa. 
Mitä Viisas Nainen ei itse tiedä, sen tietävät muut Viisaiden Naisten suuressa klaanissa.